Foto:  Pia Britton

"Farfar Krigsmand"

”Nu kan man græmmes over, hvor selvfølgeligt og viljeløst man lod sig rive med af den straffende bølge blot ved at se de fordømte navne. Netop som vi - omend beskedent - havde været med til at befri verden og os selv for nazismen, syntes vi at stå den nærmere end længe”

Sådan skriver Paul Hammerich i sin danmarkskrønike fra 1976. Hvor er det klogt sagt, tænk hvis vi alle kunne reflektere som han gjorde. Det er lige præcis det, vi vil have publikum til at gøre. Vi ønsker at fortælle en historie som ikke er sort/hvid. En historie som handler om rigtige mennesker, der elsker, hader, og er bange og modige på samme tid.

Ud fra Paul Hammerichs citat, troen på at tilgivelse er en nødvendighed, og en vigtig historie, er forestillingen "Farfar Krigsmand" skabt.

    

Forestillingen er refusionsgodkendt ifølge teaterlovens § 25

Forestillingen støttes økonomisk af Dansk Forfatterforening og Dansk Skuespillerforbund. Tuborgfondet har ydet et stort tilskud til forestillingens teknik. Stark Frederikssund har bevilget et sponsorat til scenografien.

Religionspædagogisk konsulent Nana Hauge har til forestillingen fremstillet et undervisningmateriale som kan rekvireres hos TeaterTasken

Instruktion: Hans Henrik Clemensen Scenografi: Sus Haugland Lysdesign: Jens Lange Musik: Henrik Andersen Manuskript: Karen Nielsen Farfarens stemme: Baard Owe Teknik: Elroy Villumsen Medvirkende: Sune Kofoed & Karen Nielsen

Forestillingen har noget at sige alle mennesker over fra 12 år. 

Pris: 10.000,- kr. for max 80 tilskuere & 13.000,- for max 120 tilskuere

Tekniske krav: 380 v 16 eller 32A og mørklægning

Spilleplads: b 8m X d 6 m x h 3 m

Benedikte har gået i skole i 70´erne og 80´erne, her handlede mange af historietimerne om anden verdenskrig, og det var ikke svært at blive enige om hvem der var onde og hvem der var gode. Benedikte er heller ikke i tvivl, nazisterne var forfærdelige. Hvad hun ikke ved, er at én hun holder meget af, nemlig hendes egen farfar var nazist under anden verdenskrig.

Stykket skildrer barnebarnets relationer til sin farfar på godt og ondt. Forestillingen er en undersøgelse af, hvad der får et godt menneske til at melde sig ind i et parti hvis ideologi strider mod medmenneskelige værdier. Vi vil gerne vise publikum, at det ikke altid er let at dele mennesker op, i de gode og de onde. Det er vigtigt hele tiden selv at tage stilling - aldrig at købe en færdig mening. I bedste fald kan det ende op med selvgodhed, i værste fald diktatur og fascisme.

TeaterTasken Lundevej 14 3600 Frederikssund Tlf. 47 38 35 36 Email: info@teatertasken.dk

TeaterTasken